Über uns

Genealogie, hoe het allemaal begon?

Bij het zoeken in de bekende „oude schoenendoos“ met foto’s kwam ik van alles tegen en werd nieuwsgierig.
Over de oma van mijn man wisten wij heel weinig. Daar wilde ik meer over weten.

In de kast lag een beginnend onderzoek naar de roots van de familie Berkhof door Theo Hendriks, een aangetrouwde neef.
Van de familie Bunnik kreeg ik in 1990 van Mevr. Jeanne van den Boer-Bunnik uit Wassenaar de gegevens van haar onderzoek.
Deze onderzoeken heb ik ter hand genomen en zo begon ik mijn speurtocht met het aanvragen van persoonskaarten bij het Centraal Bureau voor Genealogie. Daarmee dook ik de archieven in om nog veel meer gegevens te achterhalen.

Genealogie is een spannende hobby. Voor je het weet word je geconfronteerd met bijzonderheden, leuke en minder leuke dingen. Je hoopt op het laatste, want dan is er veel over geschreven.
Het geeft je een kick het vasthouden en ruiken van oude boeken met daarin een mooi handschrift en handtekeningen of een handmerk van je voorouders. Geschiedenis gaat leven. Waar en hoe leefden onze voorouders en wat voor beroep beoefenden ze? Ik werd gegrepen door het „genealogievirus“.

Via Genealogie kom je bij de familienamen van onze opa’s en oma’s met hun Parenteel en Kwartier, mede de foto-kwartier van onze zonen Hendrik en Robin Berkhof. Ook de kwartierbladen van onze schoondochters Lisette Betlem en Petra Loos staan daar vermeld.

Familie, verre verwanten, vrienden, het is altijd leuk een berichtje in het gastenboek achter te laten.